۱۳۹۱ فروردین ۷, دوشنبه

صدور حکم اعدام برای نوجوانی در زندان سیاهکل

به گزارش "فعالین حقوق بشر و دمکراسی در ایران" صدور حکم اعدام حمید احمدی، نوجوان زندانی در زندان سیاهکل تایید شده است.
گفته می‌شود حمید احمدی، از اهالی شهر سیاهکل، در سن ۱۵ سالگی به اتهام مشارکت در قتل دستگیر شده بود. اکنون قوۀ قضاییه ایران پس از ۴ سال زندانی کردن حمید احمدی و رسیدن او به سن ۱۹ سالگی او را به اعدام محکوم کرده است.
حکم اعدام اخیرا به وی و خانواده‌اش ابلاغ شده است.

باراک اوباما : دریچه گفتمان دیپلماسی با ایران درحال بسته شدن است

رئیس جمهور ایالات متحده می‌گوید اگرچه هنوز فرصت برای حل مسئله هسته‌ای جمهوری اسلامی از طریق دیپلماسی باقی است، این دریچه در حال بسته شدن است. وی ضمن درخواست از اسرائیل برای پرهیز از هرگونه حمله نظامی به ایران، تأکید کرده است که گزینه نظامی همچنان مطرح است.
به گزارش خبرگزاری رویترز، باراک اوباما که برای شرکت در نشست دو روزه «امنیت هسته‌ای بین‌المللی» به کره جنوبی رفته است،» روز یکشنبه در سخنانی گفت: «من معتقدم که دریچه‌ای برای حل دیپلماتیک مسئله هسته‌ای ایران وجود دارد اما با گذشت زمان این دریچه در حال بسته شدن است.»
وی با این‌حال از اسرائیل‌ خواست تا از حمله نظامی با تأسیسات هسته‌ای ایران پرهیز کند و به تحریم‌ها و دیپلماسی فرصت اثرگذاری بدهد.
غرب که معتقد است که برنامه هسته‌ای ایران دارای بعد نظامی است و سعی دارد با اعمال تحریم‌های شدید اقتصادی علیه ایران، جمهوری اسلامی را به سوی شفاف‌سازی در این زمینه سوق دهد.
ایران در مقابل بر صلح‌آمیز بودن فعالیت‌های هسته‌ای خود تأکید دارد و می‌گوید تحریم‌های غرب مردم ایران را تحت فشار قرار می‌دهد.
علی‌اصغر سلطانیه، نماینده ایران در آژانس بین‌المللی انرژی اتمی روز یکشنبه در این خصوص به رادیو بی‌بی‌سی گفت که این تحریم‌ها نه برنامه هسته‌ای ایران که مردم ایران را نشانه رفته و بر زندگی آن‌ها تأثیر منفی می‌گذارد

نظرسنجی در اسراییل : حمله به ایران تنها راه متوقف کردن رژیم ایران است

مسئولان جمهوری اسلامی ادعا می‌کنند اسرائیل به دلیل وحشت از واکنش ایران به این کشور حمله نمی‌کند. ولی دو سوم شهروندان اسرائیل خطر ایران مجهز به بمب اتمی را بیشتر از عملیات تلافی‌جویانه احتمالی می‌دانند.
نتایج یک نظرسنجی تازه در اسرائیل نشان می‌دهد نگرانی اکثریت قاطع شهروندان این کشور از دست یافتن جمهوری اسلامی به سلاح اتمی به مراتب بیشتر از وحشت از واکنش احتمالی ایران به یک حمله نظامی علیه تاسیسات هسته‌ای است.
۶۰ درصد موافق حمله به تاسیسات هسته‌ای ایران
روزنامه اسرائیلی هاآرتص روز دوشنبه (۲۶ مارس/ ۷ فروردین) نتایج یکی از تازه‌ترین نظرسنجی‌ها در مورد پیامدهای احتمالی بمباران تاسیسات هسته‌ای جمهوری اسلامی توسط نیروی هوایی اسرائیل را منتشر کرد.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، حدود ۶۵ درصد از سوال‌شوندگان بر این نظرند که بهایی که اسرائیل در صورت تجهیز جمهوری اسلامی به بمب اتمی باید بپردازد از بهای واکنش احتمالی این کشور به یک حمله بازدارنده بسیار بیشتر است.
بنابر این گزارش، ۶۰ درصد شرکت‌کنندگان در نظر سنجی اعتقاد دارند، برنامه‌های هسته‌ای جمهوری اسلامی تنها از طریق یک عملیات نظامی متوقف می‌شود. به این ترتیب در چهارماه گذشته حدود ده درصد به تعداد موافقان حمله نظامی علیه ایران افزوده شده‌اند در نظرسنجی مشابهی که روزنامه هاآرتص نتایج آن را نوامبر سال گذشته میلادی منتشر کرده بود شمار موافقان و مخالفان حمله به تاسیسات هسته‌ای جمهوری اسلامی تقریبا برابر بوده ‌است.
یک نظرسنجی دیگر در ابتدای ماه مارس سال جاری حکایت از مخالفت ۳۴ درصد از اسرائیلی‌ها با اقدام یک‌جانبه ارتش اسرائیل علیه ایران داشت. ۴۲ درصد از شرکت‌کنندگان در این نظرسنجی گفته‌اند در صورتی که چنین حمله‌ای با موافقت و همکاری آمریکا انجام شود با آن موافق هستند.
مقام‌های ارشد ایالات متحده آمریکا می‌گویند تشدید تحریم‌های بین‌المللی علیه جمهوری اسلامی موثر خواهد بود و اسرائیل بهتر است تا آشکار شدن این تاثیر دست نگه دارد.
‌گفته می‌شود رئیس جمهور آمریکا باراک اوباما در دیدار اخیرش با نخست وزیر اسرائیل بنیامین نتانیاهو تاکید کرده است عملیات نظامی علیه تاسیسات هسته‌ای ایران تنها زمانی قابل توجیه خواهد بود که تدبیرهای کنونی به نتیجه نرسند

آفریقای جنوبی: خرید نفت از ایران را متوقف کرده‌ایم

ابراهیم ابراهیم، معاون وزیر خارجه آفریقای جنوبی می‌گوید این کشور طبق درخواست آمریکا، هرگونه خرید نفت از ایران را به حال تعلیق درآورده و در حال حاضر، هیچ ارتباط نفتی با ایران ندارد.
آقای ابراهیم روز پنجشنبه گفت: «طبق آخرین اطلاعات و آمار رسمی، هیچ گونه نفتی از ایران خریداری نکرده‌ایم اگر هم چیزی داشته باشیم، مقدار آن بسیار کم و ناچیز است.»
ایران نزدیک به ۲۹ درصد از نفت آفریقای جنوبی را تامین می‌کرد.
ایالات متحده آمریکا روز چهارشنبه، ژاپن و ۱۰ کشور اروپایی را به دلیل تلاش این کشورها در کاهش خرید نفت از ایران و به طور موقت، از تحریم‌های نفتی واشینگتن علیه ایران معاف کرد. آفریقای جنوبی در میان کشورهای معاف شده، نیست.
به موجب این معافیت، بانک‌های این ۱۱ کشور شش ماه دیگر از تهدید حذف شدن از سیستم مالی آمریکا به دلیل معامله نفتی با ایران در امان مانده‌اند. این تصمیم در واکنش به تلاش این کشورها به کاهش سطح خرید نفتی خود از ایران صورت گرفته است
هیلاری کلینتون، وزیر امور خارجه آمریکا، اول فروردین ماه، اعلام کرده بود که در راستای اعمال تحریم بر صنعت نفت ایران، ۱۱ کشور، واردات نفت خود از ایران را به شدت کاهش داده اند و افزوده بود که این کشورها اگرچه با دشواری هایی برای کاهش واردات نفت روبرو بوده‌اند، ولی با این اقدام، تعهد بین‌المللی خود به مسئله ایران را نشان دادند.
در حالی این فرصت به ۱۱ کشور وارد کننده نفت از ایران داده شده است که چین و هند، از خریداران بزرگ نفت ایران، مشمول این معافیت نشده‌اند و بر این اساس در صورت متوقف نکردن معاملات نفتی خود با ایران، احتمال دارد از دهم تیرماه از چرخه سیستم مالی آمریکا حذف شوند.
خریداران نفت ایران با توجه به تحریم‌های بانکی علیه ایران، برای تسویه حساب مالی با ایران با مشکلات عدیده‌ای مواجه هستند و همچنین در پی تشدید تحریم‌های ایران، شرکت‌های بیمه نیز از بیمه کشتی‌های حامل نفت صادراتی ایران خودداری می کنند.
بر پایه مصوبه اتحادیه اروپا، از ۱۱ تیرماه امسال، تمامی کشور‌های اتحادیه اروپا خرید و حمل و نقل نفت ایران را متوقف می‌کنند و فروش بیمه به تانکر‌های حامل نفت ایران و نیز ارائه هرگونه خدمات مالی به صنایع نفت ایران هم کاملا متوقف خواهد شد