۱۳۹۲ شهریور ۱۷, یکشنبه

آمریکا برای حمله نظامی به سوریه همپیمانان خود را بسیج می کند

جان کری وزیر خارجه ایالات متحده روز جمعه 6-9-2013 به منظور بسیج کردن تعداد بیشتری از کشورهای اروپایی برای حمله نظامی به سوریه سفر خود را به اروپا و خاورمیانه آغاز کرده است. به گزارش تلویزیون العربیه به نقل از وزارت خارجه آمریکا کری در این سفر با اعضای علاوه بر دیدار از کشورهای همپیمان ایالات متحده در اروپا، با اعضای اتحادیه عرب و محمود عباس رئیس حکومت خود گردان فلسطین دیدار خواهد کرد. به گزارش روزنامه "الحیات" چاپ لندن، کری قرار است در این سفر ابتدا از ویلنیوس لیتوانی، لندن، پاریس و سپس به سایر کشورهای همپیمان آمریکا در خاورمیانه دیدار کند. به نوشته این روزنامه مهمترین مسائلی که وزیر امور خارجه آمریکا در این سفر مطرح خواهد کرد، مسئله سوریه و گفت و گوی صلح اسرائیل و فلسطینی ها است. جان کری روز پنجسنبه به خبرگزاری رویترز گفته بود که دست کم 10 کشور در اقدام نظامی علیه سوریه ایالات متحده را همراهی می کنند. اما او نام این 10 کشور را ذکر نکرد. فرنسه و ترکیه از مهمترین قدرت های نظامی شرکت کننده در این حمله نظامی خواهند بود این دو کشور پیشاپیش آمادگی خود را برای شرکت در یک اقدام نظامی علیه سوریه، تا سرنگونی رژیم بشار اسد اعلام کرده اند. در همین حال روز گذشته جان کری در جلسه کمیته امور خارجی در مجلس سنای آمریکا گفت:" حمله نظامی آمریکا به سوریه که به هدف مجازات اسد به خاطر بکارگیری سلاح های شیمیایی صورت می گیرد، باعث برخورد نظامی با روسیه نخواهد شد.

ادامه واکنش‌ها به «گفته‌های» هاشمی رفسنجانی در مورد سوریه

واکنش ها به سخنرانی منسوب به اکبر هاشمی رفسنجانی در مورد «حمله شیمیایی» در سوریه و مقصر معرفی کردن حکومت آن کشور در آن همچنان با واکنش هایی روبه روست و علاوه بر ایران در رسانه های جهانی نیز بازتاب داشته است. رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام در هفته گذشته در سخنانی -بنا بر ویدئویی که در این رابطه منتشر شده است- به موضوع «حمله شیمیایی» ۳۰ مرداد در حومه دمشق اشاره کرده و می گوید «مردم از طرفی مورد حمله شیمیایی حکومت خودشان قرار می گیرند و از طرف دیگر باید انتظار بمب های آمریکا را داشته باشند». این نخستین بار است که از زبان یک مقام سیاسی ارشد ایرانی که دولت حسن روحانی نیز به او نزدیک است، سخنانی در مورد دست داشتن حکومت سوریه در حمله شیمیایی منتشر می شود؛ ایران همواره مسئول حملاتی از این دست را در سوریه، مخالفان بشار اسد معرفی کرده است. این گفته ها با واکنش های گوناگونی روبه رو شده و در رسانه های جهانی نیز بازتاب داشته است. روزنامه بریتانیایی گاردین در وب سایت خود به این موضوع را آغازی بر «نخستین تقابل جدی میان دولت عمل گرا و مخالفان افراطی تر» آن در ایران نام برده است. گاردین می گوید علنی شدن این موضوع نشان دهنده «اختلافی»ست که در تهران بر سر مسئله سیاست منطقه ای و نیز گفت وگو با واشینگتن در مورد برنامه اتمی وجود دارد. این روزنامه می گوید در ایران هستند کسانی که می خواهند با استفاده از سوریه و «جنگ شیعه و سنی» گفت وگوهای احتمالی را از میان بردارند. مجله آمریکایی آتلانتیک نیز به گفته های هاشمی رفسنجانی اشاره کرده و می نویسد با وجود همه تکذیبیه ها، گفته های او نشان از اختلاف نظر در تهران در مورد سوریه دارد. آتلانتیک می گوید استفاده صدام حسین از سلاح شیمیایی در زمان جنگ ایران و عراق، «رخمی تاریخی» برای ایرانیان و از جمله بسیاری از مقام های آن کشور است که برایشان مشکل خواهد بود حتی از نظر تاکتیکی، چنین چیزی را (در سوریه) بپذیرند. گفته های هاشمی رفسنجانی و سیاست های دولت حسن روحانی مورد توجه روزنامه های دیگری نیز قرار گرفته است، از جمله لوس آنجلس تایمز و واشینگتن پست؛ اولی با اشاره به گفته های هاشمی رفسنجانی و دومی بدون اشاره به آن می گویند ایران گویش خود در قبال سوریه را تغییر داده است. آنها گفته های اخیر حسن روحانی را نیز کند و کاو کرده اند؛ که با وجود آنکه امنیت و حکومت سوریه برای تهران از اهم واجبات است، اما رئیس جمهوری ایران به «کمک نطامی به دولت اسد» اشاره ای نکرده است. در ایران نیز گفته های رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام همچنان با واکنش هایی روبه روست. با وجود آنکه کسانی مانند امام جمعه اصفهان یا سخنگوی وزارت خارجه ایران موضوع را تکذیب کرده اند، اما خود او هنوز تکذیبیه رسمی در این مورد منتشر نکرده است. در تازه ترین واکنش، روز گذشته، احمد توکلی، از نمایندگان مجلس ایران، به این موضوع پرداخته و در گفت وگویی با خبرگزاری مهر خواست تا «خود» او این موضوع را تکذیب کند. اکبر هاشمی رفسنجانی پیشتر نیز به سوریه اشاره کرده بود؛ او نهم شهریور ماه گفته بود «بايد از بيان مواضع غيررسمی و افراطی توسط افراد غيرمرتبط پرهيز شود و مواضع اصولی و هوشيارانه نظام توسط كانال های رسمی و مسئول بيان شود». آقای رفسنجانی در آن زمان به گفته هایی در رابطه با سوریه اشاره کرده بود که از کانال های غیر رسمی و «بدون در نظر گرفتن تبعات منفی آن» منتشر می شوند.

تا امروز هیچ ایرانی سر کسی را نبریده و آدمربایی نکرده و تجاوز نکرده. این آقا هم فقط لاف زده که زودتر معروف و مشهور شود

علیرضا فرقانی بخشدار سابق جزیره کیش و از تحلیلگران سیاسی در ایران در اظهاراتی به ربودن یکی از دختران باراک اوباما و تجاوز جنسی به وی ، در صورت حمله به سوریه تهدید کرد. به گزارش سایت تحلیلی اکسترا بلده دانمارک فرقانی گفته است مجازات حمله به سوریه تنها به "مالیا" دختر 15 ساله اوباما منحصر نخواهد شد بلکه خواهر کوچکتر وی و نیز خانواده های وزیران ، سفیران و رهبران نظامی آمریکا را در بر خواهد گرفت. علاوه بر این سایت آمریکایی بسیاری از روزنامه های این کشور و نیز روزنامه بریتانیایی "دیلی میل" به تحلیل و تفسیر این خبر پرداختند. فرقانی در پروفایلش بر روی اینترنت خود را "تحلیلگر سیاسی" و تابع بی قید و شرط ولایت مطلقه فقیه می داند.این تحلیگر ایرانی گفته است که تنها 21 ساعت پس از حمله آمریکا به سوریه ، افرادی از خانواده های وزیران ، و مقامات نظامی آمریکا ربوده می شوند و پس از 18 ساعت فیلمی از چگونگی سر بریدن آنها پخش خواهد شد. گفتنی است که فرقانی یکی از نزدیکان مهدی طائب رئیس گروه " مبارزه با جنگ نرم" به شمار می آید