۱۳۹۱ فروردین ۱۲, شنبه

Iran suspends accreditation for Reuters in Tehran

The Iranian government has suspended the press accreditation for Reuters staff in Tehran after the publication of a video story on women's martial arts training which contained an error.
Reuters, the news arm of Thomson Reuters, the global news and information group, corrected the story after the martial arts club where the video was filmed made a complaint.
The story's headline, "Thousands of female Ninjas train as Iran's assassins", was corrected to read "Three thousand women Ninjas train in Iran".
Iran's Ministry of Culture and Islamic Guidance subsequently contacted the Reuters Tehran bureau chief about the video and its publication, as a result of which Reuters' 11 personnel were told to hand back their press cards.
"We acknowledge this error occurred and regard it as a very serious matter. It was promptly corrected the same day it came to our attention," said editor-in-chief Stephen J. Adler.
"In addition, we have conducted an internal review and have taken appropriate steps to prevent a recurrence," he said.
Adler said that Reuters was in discussions with Iranian authorities in an effort to restore the accreditation.
"Reuters always strives for the highest standards in journalism and our policy is to acknowledge errors honestly and correct them promptly when they occur," he added.)

۸۴ میلیون دلار از جیب مردم ایران به متحد عربش، سوریه برای دور زدن تحریم‌ها کمک شد

خبرگزاری رویترز روز جمعه در گزارشی اختصاصی از کمک جمهوری اسلامی به متحد عرب خود، سوریه، برای دور زدن تحریم‌های غرب و فروش باواسطه نفت به یک کمپانی چینی خبر داد. ارزش محموله مورد نظر حدود ۸۴ میلیون دلار ذکر شده است.
به گزارش رادیو فردا رویترز در این گزارش می‌گوید که ایران حاضر شده است محموله‌ای از نفت خام سوریه به ارزش حدودی ۸۴ میلیون دلار را با یکی از تانکرهای خود به کمپانی چینی «ژوهایی ژن‌رونگ» برساند که شرکتی دولتی است.
این در حالی است که جمهوری اسلامی خود مشمول تحریم‌های گسترده غرب و به‌ویژه ایالات متحده است و برای فروش نفت خام هم‌اکنون با مشکلات عدیده روبه‌روست.
از سوی دیگر، آن طور که خبرگزاری رویترز به نقل از «منبعی در صنعت نفت» می‌گوید، کمپانی چینی طرف معامله نیز خود در ماه ژانویه گذشته مشمول تحریم‌های آمریکا علیه جمهوری اسلامی شده است.
وزارت امور خارجه ایالات متحده در ماه ژانویه گذشته اعلام کرد که کمپانی ژوهایی ژن‌رونگ بزرگ‌ترین تامین‌کننده فراورده‌های پالایشی برای ایران است و به همین دلیل از تجارت در بازار آمریکا منع شده است.
به این ترتیب حکومتی که خود مشمول تحریم‌های آمریکاست به حکومت تحریم‌شده‌ای دیگر کمک می‌کند تا نفتش را به شرکتی برساند که آن هم توسط آمریکا مشمول تحریم تشخیص داده شده است.
جمهوری اسلامی ایران از نزدیک‌ترین حامیان حکومت بشار اسد است که یک سالی است با اعتراضات گسترده مردمی دست و پنجه نرم می‌کند، دست و پنجه‌ای که گفته‌ می‌شود تاکنون دست‌کم ۹ هزار نفر را به کشتن داده است.
محمود احمدی‌نژاد، رئیس جمهور ایران، اخیرا حتی تا آنجا پیش رفت که روش حکومت آقای اسد در مقابله با ناآرامی‌های کشورش را ستود.
از سوی دیگر چین نیز که هم حامی سرسخت ایران است و هم از بزرگ‌ترین حامیان سوریه تاکنون به همراه روسیه دو قطعنامه سازمان ملل علیه بشار اسد را وتو کرده و خشم غرب و مردم سوریه را باعث شده است.
به گفته منبع رویترز، سوری‌ها قصد داشته‌اند نفت خود را مستقیما به کمپانی چینی بفروشند، اما به دلیل وجود تحریم‌ها نتوانسته‌اند تانکری برای این کار پیدا کنند و اینجاست که جمهوری اسلامی وارد کار شده و تانکر ام. تی. تور را در اختیار سوریه گذاشته است.
به گزارش رویترز، تانکر تور که با پرچم مالت در دریا سفر می‌کند و هم‌اکنون حامل ۱۲۰ هزار تن نفت خام سبک است متعلق به شرکتی است با عنوان «آی‌اس‌آی‌ام تور با مسئولیت محدود» که به گفته وزارت خزانه‌داری آمریکا یک شرکت صوری ایرانی است.
با افزایش فشار تحریم‌ها ایران، به گفته مقامات آمریکایی، با هدف دور زدن تحریم‌ها شرکت‌های صوری بسیاری را در نقاط مختلف جهان از جمله دوبی و سنگاپور به ثبت رسانده است.
ایران و سوریه تاکنون در این باره اظهار نظر نکرده‌اند، اما سخنگوی کمپانی چینی از وجود این تانکر و حمل نفت سوریه اظهار بی‌اطلاعی کرده است

اعدامی ها در مصاحبه با خانواده ها و وکیل قاضی در انتظار نظر خامنه ای است

خانواده دانش پور مقدم در مصاحبه با "روز" گفته اند پس از درخواست عفو، تاکنون هیچ پاسخی به آنها داده نشده و نمیدانند پرونده این پدر و پسر کجا است.همزمان وکیل یوسف ندرخانی در مصاحبه با "روز" اعلام کرد همچنان منتظر پاسخ بیت رهبری به سئوال قاضی پرونده است و نمیداند بیت رهبری پاسخی به استعلام قاضی پرونده داده یا نداده است.
محسن و احمد دانش پور مقدم، از بازداشت شدگان عاشورای 88 هستند که به اعدام محکوم شده اند، یوسف ندرخانی اما مسیحی غیرتثلیثی است که از پاییز 88 به اتهام ارتداد در بازداشت به سر می برد و به اعدام محکوم شده است.
روزهای پایانی سال 90 برخی وب سایت ها در حالی خبر از صدور دستور اجرای حکم اعدام یوسف ندرخانی دادند اما وکیل او با رد این اخبار به "روز" می گوید چنین دستوری تا این لحظه صادر نشده است.
آقای ندرخانی در 19 سالگی به مسیحیت گرویده و دادگاهی در رشت او را به اتهام ارتداد به اعدام محکوم کرده است. این حکم اما به گفته وکیل او از سوی دیوان عالی کشوربه دلیل ناقص بودن تحقیقات، نقض شده و دیوان عالی کشور در رای خود بر تحقیقات بیشتر تاکید و اعلام کرده در صورت اثبات عدم اظهار اسلام، "استتابه" شود.
محمدعلی دادخواه، وکیل آقای ندرخانی توضیح میدهد: دو سال پیش حکم اعدام صادراما در دیوان عالی کشور نقض شد. سال گذشته چند جلسه دادگاه برگزار شد و رئیس دادگاه از آقای ندرخانی درخواست توبه کرد که موکلم نپذیرفت و توبه نکرد. پس از آن قاضی نامه ای به بیت رهبری نوشت و از رهبری در این زمینه استعلام کرد. یعنی در اصل پس از نقض حکم اعدام توسط دیوان عالی کشور تاکنون حکمی صادر نشده است.
او می افزاید: با توجه به دلایلی که ارائه داده بودیم، از جمله بر اساس نظرات تخصصی آیت الله منتظری، آیت الله اردبیلی و آیت الله غروی، که در این زمینه تحقیقات بسیار گسترده و فراوانی دارد،و حتی بر اساس شرع موکل من نباید اعدام شود. خوشبختانه قاضی پرونده از دلایل ما قانع شد اما در نامه ای از بیت رهبری استعلام کرد و ما همچنان منتظر نتیجه این استعلام هستیم و نمیدانیم پاسخ بیت رهبری چیست و آیا اصلا پاسخی داده اند یا هنوز هیچ جوابی نداده اند. در هر صورت فعلا حکم نقض شده و حکم جدیدی صادر نشده و هر حکمی هم صادر شود باز ما می توانیم اعتراض کنیم و پرونده به دیوان عالی کشور برود
محسن و احمد دانش پور مقدم اما با حکم اعدام در بند 350 زندان اوین هستند؛ حکمی که تایید شده و آنها درخواست عفو داده اند. با این حال میثم دانش پور مقدم به "روز" میگوید هنوز هیچ پاسخی به درخواست آنها داده نشده و نمیداند پرونده پدر و برادرش کجاست.
محسن و احمد دانش پور مقدم به همراه مطهره بهرامی ، ریحانه حاج ابراهیم و هادی قائمی روز عاشورای 88 بازداشت شده و به اعدام محکوم شدند. دادگاه تجدید نظر حکم اعدام مطهره بهرامی، ریحانه حاج ابراهیم و هائی قائمی را نقض و آنها را به حبس های طولانی محکوم کرد اما حکم اعدام احمد و محسن دانش پور مقدم تایید شد.
بعد از مدتی دادستان تهران از درخواست عفو توسط این پدر و پسر خبر داد؛درخواست عفوی که تاکنون هیچ پاسخی بدان داده نشده.
میثم دانش پور مقدم، فرزند و برادر محسن و احمد دانش پور مقدم در مصاحبه با "روز" می گوید: پدر و برادرم همچنان حکم اعدام دارند ما درخواست عفو دادیم اما تاکنون هیچ جوابی نداده اند. آنها وکیل نداشتند وقتی هم به وکیل مراجعه کردیم گفتند که دیگر از نظر حقوقی هیچ کاری نمی توان کرد.
او می افزاید: وضعیت پدر و برادرم گنگ و نامعلوم است و ما نمیدانیم پرونده هایشان کجاست اما امیدواریم با درخواست عفو موافقت کنند و آنها به زندگی بازگردند. پدرم 69 سال دارد و به شدت بیمار است نیاز به جراحی دارد اما متاسفانه چنین امکانی نیست و ما به شدت نگران ایم. از طرفی مادرم هم که در بند نسوان اوین است وضعیت خوبی ندارد تاکنون بارها تقاضای مرخصی کرده تا بتوانیم او را مداوا کنیم اما متاسفانه موافقت نمیکنند دلیلش را هم نمیدانیم چیست چون سایر هم بندیهای مادرم به مرخصی می آیند.
آقای دانش پور مقدم سپس می گوید:امیدوارم امسال ، سال آزادی همه زندانیان باشد. تنها پدر و مادر و برادر من که نیستند؛ امیدوارم همه به آغوش خانواده هایشان بازگردند.
یکی از برادران میثم در پایگاه اشرف در عراق به سر می برد و همین نسبت فامیلی مبنای انتساب اتهام محاربه و صدور حکم اعدام برای دیگر اعضای خانواده اش شده است.
او پیشتر به "روز" گفته بود: متاسفانه یکی از برادران من در عراق به سر می برد اما ما هیچ ارتباطی با او نداریم. ما نه تنها علاقه ای به سازمان مجاهدین نداریم بلکه این سازمان را گروهی تروریستی میدانیم. در تمام این سالها تنها ارتباط ما با برادرم سفر مادرم به عراق بود. او به هر حال یک مادر است و برادرم عضو هر گروهی باشد بچه اوست. مادرم در سفری به عراق با برادرم دیدار کرد و بعد به ایران بازگشت. نه موقع بازگشت و نه تا ماهها بعد از آن هم هیچ مشکلی برای مادرم پیش نیامد و حتی سئوالی نیز از او نکردند اما یکباره در روز عاشورا مادر، پدر، برادر، دوست نزدیک پدر و یکی از اقواممان را بازداشت کردند و وقتی من به منزل آمدم تنها با یادداشتی مواجه شدم که روی آن نوشته شده بود از سوی وزارت اطلاعات بازداشت شده اند. در حالیکه آنها هیچ گونه فعالیت سیاسی نداشته اند و ندارند