۱۳۹۰ اسفند ۱۶, سه‌شنبه

اکسترا بلده دانمارک : اوباما: در استفاده از زور علیه ایران تردید نمی‌کنم

به گزارش روزنامه اکسترا بلده دانمارک :باراک اوباما، رئيس‌جمهور آمريکا هشدار داد برای جلوگيری از رسيدن ايران به سلاح هسته‌ای از همه گزينه‌ها استفاده خواهد کرد. اوباما روز يکشنبه چهارم مارس (۱۴ اسفند ۱۳۹۰) گفت: "برای جلوگيری از رسيدن ايران به سلاح اتمی در استفاده از زور لحظه‌ای ترديد نخواهم کرد."اوباما همچنين گفت آمریکا به دنبال اعمال تحريم‌های بيشتر عليه ايران است. رئيس‌جمهور آمريکا همچنين گفت اين کشور به هر اقدامی دست می‌زند تا برتری نظامی اسرائيل در خاورميانه حفظ شود. اوباما همچنين گفت سازمان‌های اطلاعاتی آمريکا عقيده دارند که ايران هنوز برای ساخت سلاح هسته‌ای تصميمی نگرفته است.رهبران ايران نيز می‌گويند سلاح اتمی در برنامه نظامی اين کشور جايی ندارد.اوباما روز جمعه دوم مارس نيز گفته بود هنگامی که گزينه نظامی عليه ايران را رد نمی‌کند، به اين معناست که "کاملاً جدی است و بلوف نمی‌زند."تهديدات لفظی و تحريم‌ها عليه ايران در چند ماه اخير افزايش يافته است.کشورهای غربی می‌گويند نگران هستند که ايران در برنامه اتمی خود "اهداف نظامی" داشته باشد اما ايران همواره اين اتهام را رد کرده و می‌گويد برنامه اتمی‌اش اهداف "صلح‌آميز" دارد.اسرائيل می‌گويد برای توقف برنامه اتمی ايران بايد به تأسيسات اتمی اين کشور حمله کرد، ايران نيز در مقابل اين تهديدات هشدار داده در صورتی که مورد حمله نظامی قرار گيرد، جغرافيای جنگ را به خارج از خاورميانه گشترش خواهد داد و منافع آمريکا را در جهان مورد هدف قرار می‌دهد

تلاش رضا پهلوی برای آوردن بهار عربی به ايران

روزنامه «تلگراف» می نویسد  رضا پهلوی، وليعهد سابق ايران، در تلاش است برای رسيدن به نقطه برگزاری يک همه‌پرسی آزاد و تصويب قانون اساسی جديد در ايران، نيروهای سياسی کشورش را به سبک جنبش های بهار عربی متحد کند.
 
روزنامه انگليسی «تلگراف»، همزمان با برگزاری انتخابات مجلس در ايران طی مقاله ای به قلم «دِمين مَکِلروی» به بررسی دور تازه فعاليت های رضا پهلوی، فرزند آخرين پادشاه ايران، پرداخته و می نويسد: رضا پهلوی، می خواهد از طريق متحد کردن نيروهای معترض به رژيم جمهوری اسلامی و گرد آوردن اين نيروها در يک نقطه مورد اتفاق، اپوزيسيون کشورش را دگرباره احيا کند. از ديد وی انتخابات مجلس شورای اسلامی که روز جمعه دوم ماه مارس در ايران برگزار شد يک فرصت برای بيان اعتراض مخالفان نظام اسلامی بود.

به نوشته اين روزنامه، اين بار فراخوان به تحريم انتخابات از درون کشور به شکلی گسترده در جريان بود و اميد های کنشگران برای حداقل نگاه داشتن مشارکت واجدين شرايط بسيار بالا. اما درهمين حال نشانه هايی که از رفتار تندروهای درون حاکميت ديده می شد اين گمانه را تقويت می کرد که محمود احمدی نژاد، رئيس جمهوری اسلامی، آمادگی آن را دارد که با استفاده از اهرم وزارت کشور نتايج آرای اخذ شده را دستکاری کند.

در اين ارتباط شاهزاده ايرانی می گويد: «به باور من امروز می توانيم اتحاد را در بين گروه وسيعی از نيروهای معترض مشاهده کنيم، طيف گسترده ای که خواستار حذف نظامی هستند که رژيم در آن از هر ابزاری برای اثبات ادعای مشروعيت خود بهره جويی می کند.»
«تلگراف» می افزايد وليعهد سابق ايران در ادامه می افزايد: «منتظريم که نتايج اين تحريم بيش از پيش اين حقيقت را نشان دهد که رژيم حاضر تنها با اتکا به حکومت وحشت سرپا ايستاده است. آخرين باری که ايرانيان بر سر صندوق های رأی حاضر شدند، رژيم حتی اين ظرفيت را در خود نشان نداد که دست کم نامزدهای مورد تأييد خودش را تحمل کند. هيچ اعتمادی به چنين نظامی وجود ندارد.»

رضا پهلوی به اين نکته اشاره می کند که اين دور از انتخابات در ايران نخستين انتخابات بعد از پيروزی های اخير موسوم به  «بهار عربی» در خاور ميانه است.

روزنامه «تلگراف» در ادامه می افزايد: «شاهزاده در سن ۱۷ سالگی ايران را به مقصد آمريکا ترک کرد و از زمان برکناری پدرش در سال ۱۹۷۹ تا کنون در تبعيد به سر می برد. گذران اين ساليان و يک عمر فعاليت سياسی و مخالفت با رژيم اسلامی حاکم در ايران او را به نقطه ای رسانده که موافق هر شکل حکومتی که جايگزين نظام کنونی ايران شود باشد، از جمله پادشاهی مشروطه، دموکراسی به سبک «وست مينستر» يا رياست جمهوری به شيوه فرانسوی.»

به نوشته اين روزنامه، شاهزاده به شدت مخالف گزينه تهاجم نظامی عليه تأسيسات هسته ای ايران است، وی در مقابل راه حل تحريم های سنگين تر به همراه حمايت های آشکار از مخالفان را توصيه می کند.

رضا پهلوی می گويد: فکر نمی کنم هيچ انسان عاقلی بر اين باور باشد که می توان رژيم را از ساخت سلاح اتمی بازداشت.» او تصريح می کند که: «[گزينه نظامی] می تواند فعاليت هايشان را به تعويق بيندازد اما در همين حال به آنها برای مقابله به مثل نيز ميدان می دهد. اين يعنی زهر. بهای چنين اقدامی می تواند برای مردم ايران بسيار سنگين باشد. در برابر اين سناريو و بجای اينکه حکومت را به نقطه انفجار غير قابل کنترل و بی برنامه قابل پيش بينی برسانيم، بديل بهتری نيز وجود دارد.»

به نوشته «تلگراف»، رضا پهلوی می گويد: «راه حل پيشنهادی يک کنگره ملی است که با شفافيت طرح پيشنهادی ما برای تغيير رژيم را تبيين خواهد کرد. انتخاب با شماست که از اين طرح پشتيبانی کنيد، يا به سراغ تهاجم نظامی برويد و درباره عواقب آن هم هيچ نظری نداشته باشيد

دستگیری کارکنان پرس تی. وی به جرم جاسوسی در لیبی


شبه‌نظامیان لیبی گفتند در حال بازجویی از خبرنگاران پرس تی. وی به‌خاطر جاسوسی هستند.
به گزارش خبرگزاری فرانسه ۱۴ اسفند ۱۳۹۰-  فرمانده یک یگان شبه‌نظامی لیبی روز یکشنبه گفت ماه گذشته ۲خبرنگار انگلیسی که برای پرس تی. وی کار می‌کردند را به جرم ورود غیرقانونی و جاسوسی احتمالی بازداشت کرده است.
فرج سویلی (swehli ) به خبرنگاران گفت در مورد دو بازداشتی از بریتانیا، آنها بدون ویزا یا مهر ورود به‌طور غیرقانونی در لیبی بوده‌اند و افزود بعد از این‌که مدارک جاسوسی در دست آنها دیده شد مورد بازجویی قرار گرفتند.
به گزارش سایت حکومتی تابناک، منابع لیبیایی گفته‌اند که این دو خبرنگار که اصالتا انگلیسی هستند، برای شبکه پرس.تی.وی ایران کار می‌کرده‌اند و به جرم ورود غیرمجاز به لیبی و تصویر برداری غیرمجاز از مناطق حساس دستگیر شده‌اند.
بر اساس این گزارش، فرمانده گروههای شبه نظامی در مصراته گفت که این دو انگلیسی به نامهای «نیکولاس دیویس» و «منتگمری جانسون»، به‌دلیل این‌که مدارکی دال بر جاسوسی در اختیارشان است در حال بازپرسی هستند

جدايي نادر از سيمين» بهترين فيلم خارجي انجمن منتقدان دانمارك

مراسم اعطاي جوايز انجمن منتقدين فيلم دانمارك معروف به «بوديل» روز گذشته برگزار شد و فيلم «جدايي نادر از سيمين» ساخته‌ اصغر فرهادي جايزه‌ بهترين فيلم خارجي را دريافت كرد.
«جدايي نادر از سيمين» كه هفته‌ گذشته در هشتادوچهارمين دوره جوايز اسكار موفق به كسب جايزه‌ بهترين فيلم خارجي شد، برنده‌ جايزه‌ خرس طلا و خرس نقره‌اي بهترين بازيگري از جشنواره‌ برلين است