۱۳۹۱ فروردین ۲۲, سه‌شنبه

هشدار نتانیاهو در مورد مذاکرات اتمی جمهوری اسلامی ایران

نخست ‌وزیر اسرائیل نسبت به مانورهای گمراه‌کننده‌ی جمهوری اسلامی ایران در مذاکرات اتمی هشدار داد.
بنیامین نتانیاهو در ملاقاتی که با ماریو مونتی، نخست‌وزیر ایتالیا داشت در رابطه با مذاکرات اتمی در پیش‌رو با ایران گفت که ایران با سوء‌استفاده از این گفت‌وگوها قصد دارد فرصت‌سوزی کند و "زمان بخرد".
به گزارش خبرگزاری آلمان به نقل از رسانه‌‌های اسرائیلی، نتانیاهو برای مذاکرات اتمی سه خواسته را مطرح کرد. وی گفت تهران باید به غنی‌سازی اورانیوم خاتمه دهد، اورانیوم غنی‌شده را از بین ببرد و تأسیسات غنی‌سازی "فردو" را تعطیل کند.
وزیر دفاع اسرائیل نیز به گروه ۵+۱ در زمینه مذاکرات اتمی ایران بر سر تعیین میزان غنی‌سازی اورانیوم هشدار داد.
اهود باراک روز یکشنبه (۸ آوریل/۲۰ فروردین) در گفت‌وگو با شبکه سی‌ان‌ان گفت که اگر گروه ۵+۱ فقط خواستار توقف غنی‌سازی ۲۰ درصد باشد، این بدان معناست که ایرانی‌ها به بهایی بسیار ارزان خواهند توانست به برنامه نظامی خود ادامه دهند.
وی افزود هرچند این خواست ادامه برنامه اتمی نظامی جمهوری اسلامی را کند خواهد کرد، ولی دست‌کم برای ایرانی‌ها بدون تحریم خواهد بود.
از نظر وزیر دفاع اسرائیل این امر به معنای تغییر اساسی در مسیری بدتر است.

توماس دمزير، وزير دفاع آلمان نگرانی از حمله احتمالی اسرائیل به ایران

 توماس دمزير، وزير دفاع آلمان، گفته است، ملاقاتی که هفته گذشته در برلين با همتای اسرائيلی اش، اهود باراک، داشته است، او را «بيشتر از گذشته نسبت به مقاصد اسرائيل در حمله به ايران نگران کرد».
وزير دفاع آلمان اين سخنان را به روزنامه آلمانی بيلد گفته است که در شماره روز سه شنبه اين روزنامه منتشر شده است.
اهود باراک هفته گذشته در سفر به آلمان در کنار گفت و گو با سران آن کشور در باره برنامه هسته ای ايران، قرارداد خريد ششمين زيردريايی ساخت آلمان برای نيروی دريايی اسرائيل را نيز امضاء کرد.
زيردريايی جديدی که اسرائيل از آلمان خريداری کرده است، از نوع پيشرفته «دولفين» است که بنا به ارزيابی تحليلگران  نظامی، از توانايی حمله موشک های مجهز به کلاهک هسته ای نيز برخوردار است. اين زيردريايی در سال های آينده به اسرائيل تحويل خواهد شد. ساير زيردريايی های پيشينی نيز که اسرائيل با تخفيف در بهای آن از آلمان خريداری کرده بود، از توانايی های مشابه در حمله يا ضد حمله برخوردارند.
روزنامه بيلد از وزير دفاع آلمان، توماس دمزير پرسيده بود که «آيا پس از گفت وگويی که با باراک داشتيد، احساس کرديد که ما در آستانه يک جنگ قريب الوقوع با ايران هستيم؟»، که در پاسخ وزير دفاع آلمان گفت: «نمی دانم. اما از مذاکراتم، شامل حرف هايی که با وزير دفاع اسرائيل داشتم، بيشتر از آنکه اطمينان پيدا کنم، نگران تر شده ام».
آقای دمزير همچنين به بيلد افزود «ما از هر چه که در توان داريم برای بازداشتن ايران از برنامه اتمی اشت استفاده می کنيم و بيش از همه از راه تحريم ها عمل می کنيم اما طرف اسرائيلی باور ندارد که تحريم ها موفقيت آميز باشد».
هنگامی که از وزير دفاع آلمان در مورد برنامه ريزی احتمالی اسرائيلی برای حمله هوايی به ايران پرسش شد، آقای دمزير گفت «برخی از اعضای دولت اسرائيل ارزيابی می کنند که چنين حمله ای چندان عواقب سختی ندارد».
بنظر می رسد که منظور وزير دفاع آلمان از مقامات اسرائيلی که حمله به ايران را امری چندان سخت نمی دانند، خود آقای اهود باراک نيز هست زيرا وزير دفاع اسرائيل در هفته های اخير در کشورش بويژه در واکنش به هشدارهای مئير داگان، رييس پيشين موساد اسرائيل، گفته بود کسانی که آينده ای هولناک پس از يک حمله احتمالی ترسيم می کنند، بشدت اغراق کرده و نادرست می گويند و حمله حتی پانصد نفر تلفات هم از ميان اسرائيلی ها نخواهد داشت.
اما وزير دفاع آلمان در اين زمينه به روزنامه بيلد گفت «من به اهود باراک گفتم که ارزيابی کردن نتايج حمله به ايران خيلی سخت است و نبايد مخاطرات بيهوده را به جان خريد، و لذا ما بعنوان دوستان اسرائيل به آنها نسبت به چنين اقدامی هشدار داديم».
وزير دفاع آلمان اين را نيز اضافه کرد که «ايران تلاش دارد تا بخشی از برنامه هسته ای خود را در دل زمين پنهان کند».
همزمان بنا به گزارش رسانه های اسرائيل، اهود اولمرت، نخست وزير پيشين اسرائيل، در سخنانی که دوشنبه شب در همآيش نيروهای چپگرای يهودی آمريکا با نام «جی.استريت» بيان کرد، از سياست های بنيامين نتانياهو، نخست وزير کنونی و وزير دفاع او در ارتباط  با برنامه هسته ای ايران آشکارا انتقاد کرد.
آقای اولمرت گفت که خلف وی، آقای نتانياهو، اسرائيل را به سردمدار مبارزه با ايران هسته ای مبدل کرده است درحالی که اين امر مهم و پرمخاطره، بايد به آمريکا و ساير قدرت های جهانی محول شود.
اهود اولمرت گفت که بازداشتن ايران از دستيابی به سلاح هسته ای تنها در يد قدرت کشورهای مهم جهان است که از امکانات زيادی برخوردار هستند و اسرائيل نمی بايست که خود را در معرض چنين خطری قرار دهد.
در همين حال، برای نخستين بار اهود باراک، وزير دفاع اسرائيل، در روزهای اخير در نشست کميسيون امورخارجی و دفاعی کنست گفته بود که «بايد نسبت به حساسيت انتخابات رياست جمهوری آمريکا توجه داشته باشيم».
روزنامه هاآرتص چهارشنبه نوشته است که آقای باراک در آن سخنان بطور تلويحی گفته است که اگر نتوان موافقت آمريکا را با حمله به ايران بدست آورد، نبايد به چنين اقدامی دست زد.
آيت الله علی خامنه ای هشت روز پيش در نخستين روز سال نو در سخنرانی در حرم رضوی در مشهد گفته بود که ايران در همان سطحی که مورد حمله احتمالی قرار گيرد، پاسخ خواهد داد

رضا پهلوی: اسرائیل ایران را بمباران نکند، به اپوزیسیون کمک کند

رضا پهلوی، فرزند آخرین شاه ایران، در مصاحبه‌ای با يک شبکه تلويزيونی اسرائيلی با تأکيد بر اينکه با حمله نظامی به ايران به سختی مخالف است، از اسرائيل خواست به جای بمباران ايران به اپوزيسيون کمک کند.

گفت‌وگوی تلويزيونی رضا پهلوی با شبکه ده اسرائيل که يک شبکه خصوصی محسوب می‌شود، روز دوشنبه ۲۱ فروردين ماه پخش شد.

رضا پهلوی در این مصاحبه گفت «اسرائيل و ديگران می توانند با سرمايه‌گذاری مالی و فناوری به تحقق خواسته‌های ملت ايران دست ياری دهند» و ياد آور شد که دو سال پيش (پس از انتخاباتی که بسياری از مردم ايران آن را کودتايی دانستند) ميليون ها ايرانی يک روز به خيابان‌ها ريختند و فرياد زدند چرا جهان به ياری آنها برنمی‌خيزد؟»
آقای پهلوی گفت «ما مردم ايران به عنوان فرزندان کوروش کبير و نيز فرزندان ملکه استر (همسر يهودی خشايارشا) اين گزينه را در برابر شما قرار می‌دهيم که يا به ما کمک کنيد يا با اقدامات خود خواسته های اين رژيم را به نوعی عملی کنيد؛ حق انتخاب با شماست.»  رضا پهلوی در این مصاحبه در مخالفت با عملی کردن گزينه نظامی در برابر جمهوری اسلامی ايران، گفت «چنين احتمالی تنها در راستای خواسته‌های حکومت حاکم بر ايران خواهد بود و بهانه‌ای به دست اين حاکمان خودکامه می‌دهد.»
فرزند شاه سابق ایران افزود در شرايطی که آیت‌الله خامنه‌ای و ديگر مقامات ايران در اين حکومت، «ديگر هيچ توانی برای پاسخگويی به نارسايی های نظام خود ندارند، حمله به ايران نه تنها يک جنون است بلکه بهترين هديه برای چنين حاکمانی خواهد بود.»
شاهزاده رضا پهلوی گفت: «آيا ديگر کسی در اين دنيا باقی مانده است که چيزی در باره وجود گزينه نظامی در برابر ايران نشنيده باشد؟! اما مگر گزينه‌های ديگری موجود نيستند؟!»، و افزود «بهترين گزينه و پرتوان‌ترين ارتش، خود ملت ايران در برابر اين حکومت هستند و لذا بايد ايرانيان را تقويت کرد.»
در اين مصاحبه که شامگاه دوشنبه پخش شد، رضا پهلوی با اظهار اينکه «ملت ايران آماده تحقق دموکراسی و برقراری نظام مردمسالاری است و جمهوری اسلامی ايران تنها با زور نيزه و سرکوبگری در قدرت باقی مانده است»، خواهان آن شد که «جامعه جهانی به جای گفت‌وشنود با حاکميت ايران، به تحقق خواسته‌های ملت سرکوب شده ايران کمک کند.»
آقای پهلوی گفت: «نيازی نيست که کسی از خارج به ايرانی‌ها اندرز بدهد که چرا دموکراسی خوب است بلکه همه چيز آماده است و ملت ايران مستعد خيزش عليه حکومتی فاشيستی و سرکوبگر است که با زور نيزه صدای ملت را خفه می‌کند.»
رضا پهلوی، ۵۱ ساله، با خوش‌بينی نسبت به تحقق خواسته های ملت ايران در برانداختن حکومت کنونی، گفت حتی اگر جهان به ملت ايران کمک نکند، خداوند خود ياری‌دهنده اين مردم خواهد بود.

در مصاحبه‌ای که حدود هفت دقيقه آن پخش شد و از محل زندگی او در ايالت مريلند آمريکا با خبرنگار دايمی اين شبکه اسرائيلی در ايالات متحده صورت گرفته است، شاهزاده رضا پهلوی هر گونه تلاش جمهوری اسلامی ايران را نيز برای تعامل با جهان رد کرد و آن را ترفند دانست.
رضا پهلوی همواره گفته است که: «جمهوری اسلامی ايران هر از گاهی با ارسال پيام‌های مختلف و نشان دادن چراغ سبزهايی به جامعه جهانی، خود را آماده گفت و گو برای حفظ بقای خويش نشان می‌دهد اما  دادن تضمين برای تداوم بقای اين حکومت سرکوبگر، نه تنها به روحيه ملت ايران لطمه می‌زند بلکه برای طرف‌هايی که ممکن است وسوسه اين پيام ها شوند، عاقبت خوبی ندارد زيرا ملت ايران اين رفتارها را در حافظه خود ثبت خواهد کرد.»
بنظر می رسد که اشاره رضا پهلوی به برخی نامه نگاری های سال های اخير و پيام رساندن های ميان ايران و غرب، بويژه با آمريکاست.
ناظران می گويند که حکومت ايران همواره در اين پيام ها خواسته است بگويد که حفظ بقای جمهوری اسلامی ايران و عدم دخالت غرب بايد تضمين شود.
 رضا پهلوی در مصاحبه با شبکه اسرائيلی گفت «درست است که نظام حاکم بر ايران يک رژيم فاشيستی است ولی آيا براستی جامعه جهانی می خواهد با چنين حکومت هيتلری، طرف مذاکره شود؟!»
 آقای پهلوی گفت: «ملت ايران متجاوزگر نبوده و نيست بلکه اين ملت، يک قربانی است؛ ملتی است که در سرزمين خود اسير است و به گروگان چنين حکومتی در آمده و حاکمان ميهن من، تنها اقليتی از روحانيون افراطی هستند که ايران را به اشغال خود گرفته‌اند.»

شبکه ده تلويزيون اسرائيل در اين گزارش ابراز نظر کرد که هر چند پس از ۳۳ سال مردم ايران ديگر چندان آشنايی با خاندان پهلوی ندارد و شايد آنها را به عنوان حاکمان بعدی خود نيز نخواهد اما ترديدی نيست که اپوزيسيون ايرانی در مخالفت با گزينه نظامی در برابر جمهوری اسلامی ايران، متحد و يکپارچه است و به همين دليل است که آقای پهلوی پيام خود را متوجه اسرائيل می‌کند.  رضا پهلوی با يادآوری کارزاری که گروهی از اسرائيلی‌ها در فيس‌بوک ماه گذشته ايجاد کردند و با شعار «ايرانيان ما شما را دوست داريم» با سياست‌های دولت خود در حمله نظامی احتمالی به ايران مخالفت کردند، اين اندرز را نيز به اسرائيلی‌ها يادآوری کرد که نبايد ملت ايران را با جمهوری اسلامی ايران يکسان دانست و «همواره بايد حساب مردم ايران را از حساب اين حکومت خودکامه جدا کرد