۱۳۹۰ آبان ۲۴, سه‌شنبه

مجلس ايران طرحی را تصويب کرد که به موجب آن ايرانيانی که به اسرائيل سفر کنند به پنج سال زندان محکوم خواهند شد

مجلس ايران طرحی را تصويب کرد که به موجب آن ايرانيانی که به اسرائيل سفر کنند به دو تا پنج سال زندان محکوم خواهند شد.
نمايندگان مجلس روز گذشته با تصويب کليات طرح تشديد مجازات مسافرت ايرانيان به اسرائيل با اصلاح ماده ۳۶ قانون گذرنامه، جزئيات اين طرح را نيز به تصويب رساندند.
همچنين با اصلاح ماده ۳۶ قانون گذرنامه قرار شد هر ايرانی که به اسرائيل تردد کند به حبس از دو تا پنج سال و محروميت از داشتن گذرنامه از سه تا پنج سال محکوم می‌شود.
کليات اين طرح با ۱۳۱ رأی موافق، سه رأی مخالف و ۱۱ رأی ممتنع و ماده واحده آن با ۱۱۶ موافق و ۱۸ رأی ممتنع به تصويب نمايندگان مجلس ايران رسيد.
پيش از اين در ماده ۲۴ قانون گذرنامه ايران مصوب سال ۱۳۵۱، آمده بود که گذرنامه ايرانی برای سفر به تمامی کشورها اعتبار دارد مگر کشورهايی که "دولت در موارد مقتضی" سفر ايرانيان را به آن کشورها ممنوع کرده باشد.اما با مصوبه روز گذشته مجلس ضمن تشديد مجازات ترددکنندگان به کشور اسرائيل، نام "فلسطين اشغالی" نيز به متن قانون گذرنامه اضافه شد.
کاظم جلالی، سخنگوی کميسيون امنيت ملی و سياست خارجی مجلس ايران در واکنش به اين تغييرات در قانون گذرنامه گفته است: "اضافه کردن عنوان فلسطين اشغالی به متن اين قانون ضرورتی ندارد. زيرا همين الان هم سفر به سرزمين‌های اسرائيل ممنوع است و لازم نيست که در قانون از آن نامی برده شود که آن‌ها تصور کنند ما به حکومت‌شان رسميت داده‌ايم."
گفتنی است روابط رسمی و غيررسمی جمهوری اسلامی ايران و اسرائيل پس از انقلاب ايران در سال ۱۳۵۷ تاکنون به حالت تعليق درآمده است.
جمهوری اسلامی ايران بارها اعلام کرده که اسرائيل را به رسميت نمی‌شناسد و حتی ورزشکاران ايرانی نيز در ميدان‌های ورزشی حق رقابت با ورزشکاران اسرائيلی را ندارند.
تشديد مجازات سفر به کشور اسرائيل برای شهروندان ايرانی در شرايطی صورت می‌گيرد که طی هفته‌های گذشته گمانه‌زنی‌ها درباره احتمال حمله نظامی اسرائيل به ايران بالا گرفته است.
انتشار گزارش تازه آژانس بين المللی انرژی اتمی در روز ۱۷ آبان ۱۳۹۰ که از "اطلاعات موثق درباره ابعاد نظامی برنامه هسته ای ايران و تلاش جمهوری اسلامی برای دستيابی به سلاح اتمی" خبر داده است واکنش‌هايی از سوی آمريکا و اسرائيل را به‌دنبال داشت.
سايت اسرائيلی "دبکا" مدعی شده است که هفته گذشته، آلمان رزمايشی مشترک با نيروی هوايی اسرائيل و ديگر اعضای ناتو در پايگاه هوايی ساردينا در ايتاليا برگزار کرد.
پيش‌تر، روزنامه هاآرتص نيز در گزارشی نوشته بود که بنيامين نتانياهو، نخست‌وزير اسرائيل و ايهود باراک، وزير دفاع اين کشور در حال تلاش برای متقاعدکردن همه اعضای کابينه برای حمله يک جانبه به تأسيسات اتمی ايران هستند.
اسرائيل يک روز پيش از انتشار اين گزارش، يک موشک دوربرد را آزمايش کرد که می‌تواند کلاهک هسته‌ای حمل کند.
اين در حالی است که شيمون پرز، رئيس جمهور اسرائيل که چندی پيش از حمله نظامی به ايران سخن گفته بود، در گفت‌وگو با شبکه تلويزيونی سی‌ان‌ان گفته است کشورش افزايش فشارهای اقتصادی و سياسی عليه برنامه اتمی ايران را بر حمله نظامی فوری ترجيح می‌دهد