۱۳۹۲ تیر ۱۰, دوشنبه

آمريکا: تحریم‌ها علیه ایران شدیدترین مجازات‌ها در تاریخ است

وزير امور خزانه داری آمريکا ابراز اميدواری کرده است که تحريم‌های وضع شده بر ضد ايران کارساز باشد، چرا که به گفته وی، «راهکارهای جايگزين بدتر خواهند بود». همزمان وزارت امور خارجه ايران، اجرای تحريم‌های جديد آمريکا را «گامی اشتباه در زمانی اشتباه» توصيف کرده است.جيکوب ليو، وزير امور خزانه‌داری آمريکا، اين اظهارات را روز يکشنبه در جريان نشستی در ايالت کلرادو، بيان کرد.به گزارش خبرگزاری فرانسه، وی اظهار داشت: «برای ايران و همچنين جهان بهتر خواهد بود که تحريم‌های اقتصادی عمل کنند چرا که راهکارهای جايگزين آن برای ايران و دنيا بدتر خواهد بود».آقای ليو افزود: «من فکر نمی‌کنم که هيچ رييس جمهوری (آمريکا) اين تصميم را بگيرد که بدون به نتيجه رسيدن ابزارهای در اختيار، از مسئله تحريم فراتر برود».وزير امور خزانه داری آمريکا درباره راهکارهای جايگزين برای برخورد با ايران بر سر پرونده هسته‌ايش توضیحی نداد ولی به نظر می‌رسد که اشاره وی به استفاده از راه حل نظامی عليه تهران در صورت ناکارایی تحریم‌ها باشد.
آمريکا و اسرائيل در سال‌های اخير بارها اعلام کرده‌اند که متعهد به راهکار ديپلماتيک برای قانع کردن ايران به دست کشيدن از برنامه هسته‌ایش هستند ولی در صورت رسيدن ايران به نقطه بدون بازگشت، از ابزار نظامی برای مقابله با آن استفاده می‌کنند.اين کشورها نگران هستند که تهران در پوشش فعاليت‌های هسته‌ای خود که آن را صلح‌آميز می‌داند به دنبال دستيابی به دانش فنی لازم برای ساخت بمب اتمی باشد. ايران ادعای ياد شده را رد کرده و گفته که اين برنامه اهداف صلح‌آميز دارد و برای توليد راديودارو و توليد برق دنبال می‌شود.ايران به خاطر برنامه هسته‌ای خود هدف شديدترين تحريم‌های بين‌المللی در بخش نفت، بیمه و امور مالی قرار گرفته و اقتصاد آن با بحران کمبود ارز و تورم لجام‌گسيخته روبرو شده است.وزير امور خزانه‌داری آمريکا در بخش ديگری از سخنان روز يکشنبه خود تصويری بحرانی از اقتصاد ايران ارائه داد و گفت که «تحريم‌ها در حال کار کردن هستند».جيکوب ليو افزود: «ما اين وضعيت را در توليد ناخالص داخلی، ارزش ريال، نرخ بيکاری و تورم در ايران می‌بينيم. اين تصوير زيبايی از چشم‌انداز يک اقتصاد نيست».وی از تحريم‌های جاری به عنوان «شديدترين مجازات‌ها در تاريخ» ياد کرد و آن را حاصل «اتحاد بين‌المللی» علیه تهران دانست.او افزود: «ما شاهد هيچ خللی در حمايت بين‌المللی از تحريم‌ها نيستيم».اين مقام آمريکايی تصريح کرد: «هدف ما اين نيست که مردم ايران از اين وضعيت آسيب ببينند بلکه هدف، تغيير تصميم‌گيری‌هاست. ما شاهد يک انتخابات بوده‌ايم و منتظر نتايج آن هستيم».به گفته وی، برای ايجاد تغييرات «بايد شاهد تصميماتی باشيم که در بالاترين سطح اتحاذ شده باشند».

تحریم‌های آمریکا علیه بخش انرژی و کشتی‌سازی ایران اجرایی شد

گزارش های منتشره حاکی است، تحریم های بخش انرژی، کشتیرانی و کشتی سازی ایران که شش ماه پیش به امضای باراک اوباما، رییس جمهوری آمریکا، رسیده بود از روز دوشنبه دهم تیرماه اجرایی شد. در این روز هم چنین تحریم های دیگری علیه ایران که واحد پول ملی و صنایع خودروسازی را هدف قرار می دهد به اجرا گذاشته می شود. به نوشته روزنامه آمریکایی «وال استریت جورنال»، با اجرایی شدن تحریم های جدید، برای «تعداد فزاینده ای از معامله کنندگان بین المللی» این نگرانی به وجود خواهد آمد که ممکن است به خاطر نقض تحریم ها علیه ایران با خطر انزوا روبه رو شوند. بنا بر متن قانون تحریمی جدید، افراد و نهادهایی که به هر فرد یا مؤسسه ای که قبلاً به خاطر ارتباط با ایران تحریم شده، کمک مادی کنند، خود شامل تحریم آمریکا خواهند شد. وال استریت جورنال که در این باره با حقوقدان های مختلفی مصاحبه کرده خبر می دهد که در چارچوب تحریم های جدید علیه ایران، ایالات متحده علیه هر شرکت خارجی که در این زمینه در فهرست سیاه آمریکا قرار گیرد «اقداماتی تلافی جویانه» انجام خواهد داد. به نوشته این روزنامه، این اقدامات باعث خواهد شد «تا دیگر هیچ کس با آن شرکت معامله ای نکند.» باراک اوباما لایحه مربوط به این تحریم را روز ۱۳ دی ۹۱ امضا کرد و در آن زمان با اظهار نگرانی از امکان ارتباط بخش های «انرژی، کشتیرانی، کشتی سازی و بنادر» جمهوری اسلامی با فعالیت های مربوط به گسترش سلاح های هسته ای، تحریم های شدیدتری را علیه این حوزه ها اعمال کرد. به گزارش روزنامه وال استریت جورنال، برپایه بسته تحریمی جدید ارسال «فلزهای گرانبها، گرافیت، آلومینیوم، فولاد، زغال سنگ متالورژی و نرم افزارهای صنعتی» به ایران نیز محدود می شود. تحریم های تازه همچنین صدا و سیمای جمهوری اسلامی و رییس آن را به دلیل نقض حقوق بشر از طریق پخش «اعتراف های اجباری و دادگاه های نمایشی» در فهرست سیاه قرار می دهد. رییس جمهوری آمریکا هم چنین حدود یک ماه پیش اقدام به امضای پیش نویس تحریم های دیگری علیه ایران کرده بود که این تحریم ها نیز از روز دوشنبه اجرایی می شوند. بر پایه این بخش از تحریم ها، از این پس داد و ستد به «ریال» برای شهروندان و شرکت های آمریکایی غیرممکن است و موسسات مالی که خرید و فروش ریال را ممکن می کنند نیز تحریم می شوند. آن دسته از موسسات مالی یا شرکت هایی که دارایی زیادی به ریال دارند نیز در تحریم های جدید قرار می گیرند. در تحریم های تازه فروش، تهیه و ارسال قطعات خودرو و خدماتی که به خودروسازی ایران ارتباط پیدا می کند نیز ممنوع شده است. کسانی که دانسته بخش قابل توجهی از این قطعات یا خدمات را در اختیار ایران قرار دهند با مجازات روبه رو خواهند شد. تحریم جدید هم چنین هر شرکت یا شخصی که در حمل و نقل و بازاریابی فرآورده های پتروشیمی ایران فعال باشد را مورد تحریم قرار خواهد داد. ایالات متحده و هم پیمانانش می کوشند تا از طریق تشدید تحریم ها، جمهوری اسلامی ایران را وادار به توقف غنی سازی اورانیوم با خلوص بالا کنند. مقامات ایرانی نگرانی قدرت های غربی از احتمال استفاده از اورانیوم غنی شده را در امور نظامی بی پایه می دانند.