۱۳۸۹ دی ۱۳, دوشنبه

دوازده اعدام در سال جاری 2011 در ایران درج در روزنامه دانمارک

03. jan. 2011 10.12 Udland
Iran har mandag hængt otte mennesker i den vestligt beliggende by Kermanshah. De syv er dømt for narkokriminalitet og en for drab, oplyser en embedsmand ved en lokal domstol.
- Alle de syv narkodømte har søgt benådning, men det er ikke blevet efterkommet, siger anklageren i Kermanshah, Mojtaba Maleki ifølge nyhedsbureauet Fars.
- Eksekveringen af dødsdommene ved hængning blev udført samtidig i dag i det centrale fængsel på ordre af den revolutionære ret og chefdommeren, siger han.12 henrettelser i årMændene, som ikke er identificeret, blev dømt for at producere og distribuere narkotika så som heroin og crack, skriver Fars.Det iranske stats-tv skriver på dets hjemmeside, at endnu en hængning har fundet sted i den urolige sydøstlige provins Sistan-Baluchestan.Bahman Rigi blev henrettet i centralfængslet i provinshovedstaden Zahedan, efter at han var fundet skyldig i drab, krigsførelse mod Gud og narkohandel, hedder det.De seneste hængninger bringer antallet af henrettede op på 12 i Iran til dato i år, ifølge en optælling nyhedsbureauet AFP har gennemført på baggrund af medieoplysninger. Mindst 179 mennesker blev henrettet i Iran i 2010.Dødsstraf nødvendig for lov og ordenSammen med Kina, Saudi Arabien og USA står Iran hvert år for nogle af de højeste antal henrettelser.
Den islamiske republik siger, at dødsstraffen er nødvendig for at opretholde lov og orden, og den bliver først effektueret efter udmattende retslige processer.Drab, voldtægt, væbnet røveri, narkohandel og utroskab er andre forbrydelser, der straffes med døden i Iran

امام حسین شرمنده

حفظ حکومت از جان امام زمان مهم تر است+عکس