۱۳۹۲ فروردین ۳۰, جمعه

محرومیت نسرین ستوده از مرخصی درمانی


نسرین ستوده وکیل زندانی که برای گذراندن محکومیت ۶ ساله خود دو سال و نیم است که در زندان به سر می‌برد، به علت افت بینایی دچار مشکل شده است.این فعال حقوق زنان و کودکان که مدت ۴۹ روز در اعتصاب غذا به سر برده بود، به دنبال اعتصاب دچار تاری چشم شده است.رضا خندان همسر خانم ستوده به دویچه‌وله می‌گوید: «ما از پزشک متخصص چشم وقت گرفتیم. چند بار هم نامه دادیم و موافقت کلی هم شد ولی در عمل پروسه‌ای به‌وجود آمد که مراجعه به پزشک انجام نشد، دوباره وقت گرفتیم ولی تا این لحظه هنوز اعزام نشده است».روال گرفتن مرخصی درمانی برای زندانیان به این صورت است که ابتدا خانواده او از پزشک متخصص وقت می‌گیرند و نامه پزشک را به دادستانی ارائه می‌کنند. دادستانی در صورت موافقت، نامه اعزام زندانی به پزشک یا بیمارستان خارج زندان را صادر می‌کند.
زندانی نیز باید در داخل زندان تاییدیه بهداری زندان را به دست آورد. به گفته‌ی آقای خندان این مراحل تا کنون دو بار برای نسرین ستوده اجرا شده اما مرخصی درمانی او هنوز عملی نشده است.

اعدام در ملا عام در شیراز


روز سه‌شنبه ۲۷ فروردین، ۱۶ آوریل، هفت نفر در شیراز به دار آویخته شدند. به گزارش خبرگزاری مهر ۴ نفر از این افراد در ملا عام اعدام شدند.اتهام این افراد سرقت مسلحانه و تجاوز به عنف بوده است. چهار نفری که در ملا عام اعدام شدند متهم به سرقت مسلحانه از بانک و طلافروشی بوده‌اند. سه متهم دیگر به جرم سرقت مسلحانه و تجاوز به عنف در زندان عادل‌آباد شیراز اعدام شدند.
ایران پس از چین بالاترین آمار اعدام را در بین تمام کشورهای جهان دارد. شورای حقوق بشر سازمان ملل و دیگر نهادهای بین‌‌المللی حقوق بشر بارها از ایران خواسته‌اند تا حکم اعدام را لغو و یا بسیار محدود کند. جمهوری اسلامی تا کنون به این اعتراضات واکنشی نشان نداده است.

جان کری: دولت ایران در پشت پرده حمله به کمپ مجاهدین بوده است


جان کری، وزیر امور خارجه آمریکا، دولت ایران را مسئول حمله سال گذشته به کمپ سازمان مجاهدین خلق در عراق دانست. او گفت که آمریکا عمیقا نگران احتمال تکرار این نوع حمله‌ها در آینده است.
جان کری روز چهارشنبه (۱۷ آوریل/۲۸ فروردین) در پاسخ به پرسش اعضای کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان آمریکا در خصوص حمله به کمپ "لیبرتی"، اقامتگاه موقت سازمان مجاهدین خلق در نزدیکی بغداد، گفت: «ما به‌شدت درگیر این موضوع هستیم. من عمیقا نگران احتمال تکرار این نوع حمله‌ها هستم.»

"کمپ لیبرتی" که محل اقامت موقت سه هزار تن از فعالان سازمان مجاهدین خلق است، در ماه فوریه (بهمن ماه سال گذشته) هدف حمله ده‌ها موشک و خمپاره قرار گرفت. سازمان مجاهدین خلق دولت جمهوری اسلامی ایران را متهم به سازماندهی و اجرای این حمله می‌کند.

وزیر امور خارجه آمریکا گفت که در سفر اخیر خود به عراق در خصوص این موضوع با نوری المالکی‌، نخست‌وزیر این کشور، گفتگو کرده است. او گفت: «من معتقدم که دولت ایران در پشت پرده این حمله‌ها بوده است.»

در حمله ماه فوریه دست‌کم پنج تن از ساکنان این کمپ کشته و حدود ۴۰ نفر زخمی شدند. به گفته وزیر امور خارجه آمریکا، تا کنون برای انتقال ساکنان کمپ لیبرتی با بسیاری از کشورها تماس‌هایی برقرار شده اما تمامی درخواست‌ها رد شده‌اند. جان کری اضافه کرد: «ما با کشور آلبانی برای انتقال ۲۵۰ نفر از ساکنان کمپ به این کشور به توافق رسیدیم، اما خود این افراد از رفتن امتناع ورزیدند. بنابراین ما گرفتار دور باطل شده‌ایم.»

به گزارش خبرگزاری فرانسه، شاهین قبادی، سخنگوی شورای ملی مقاومت ایران، سخنان ابراز شده در مورد خودداری گروهی از مجاهدین برای انتقال به آلبانی را رد کرده است. او در جوابیه‌ای خاطرنشان کرده است که "تاکنون حتی یک نفر اسکان داده نشده و هنوز تاریخ مشخصی نیز برای انتقال این گروه به آلبانی تعیین نشده است