۱۳۹۱ تیر ۱۵, پنجشنبه

تردد نفت‌کش‌های ایرانی با پرچم تانزانیا


یک مقام آمریکایی با اعتراض به تانزانیا از این کشور خواست که از تغییر پرچم نفت‌کش‌های ایرانی خودداری کند. هاوارد برمن، عضو ارشد کمیته امورخارجه مجلس نمایندگان آمریکا اعلام کرد که کشور تانزانیا با تغییر پرچم دست‌کم ۶ تا ۱۰ نفت‌کش ایرانی این امکان را برای جمهوری اسلامی فراهم کرده که تحریم‌های آمریکا و اتحادیه اروپا را دور زند.این مقام آمریکایی همچنین در نامه‌ای خطاب به رئیس‌جمهور تانزانیا از وی خواسته است که از این کار خودداری کند. برمن یادآور شده که ادامه این اقدام بر مناسبات آمریکا و تانزانیا تاثیری منفی خواهد نهاد و سبب تیرگی روابط می‌شود.

نامه تاجزاده به دخترش؛ داستان انقلابیون نترسی که اصلاح طلب ماندند و سبز شدند


سید مصطفی تاجزاده، زندانی سیاسی اصلاح طلب، در نامه‌ای که به مناسبت تولد دخترش فاطمه برای او نوشته، به تشریح علت زندانی بودن خود پرداخته و از قصد رهبری برای حذف اصلاح طلبان از حکومت و جامعه مدنی پرده برداشته است.
به گزارش کلمه، تاجزاده در این نامه به سخنان رهبری در جلسات خصوصی اشاره می کند که می گفته این روشنفکران با اولین سیلی اعتراق می کنند و ساکت می شوند؛ و سپس به اصلاح طلبانی همچون بهزاد نبوی و ابوالفضل قدیانی اشاره کرده که با اتکا به سابقه زندان در رژیم شاه و با «بیمه ی نداشتن و نخواستن» اکنون با زبانی بازتر و شفاف تر، فاصله خود را با مردم و به ویژه نسل نو به حداقل رسانده اند و سبز سبز شده اند.
این عضو جبهه مشارکت و سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی با اشاره به اینکه سرنگونی ناگهانی حکومت ۲۵۰۰ ساله شاهنشاهی در انقلاب اسلامی، نسل انقلاب را مغرور کرده بود، نتیجه این غرور و تحمیل یک برداشت از حق به مردم و جامعه را این دانسته که اکنون جمهوری اسلامی به جای الگو، به عبرت مردم آزاده منطقه تبدیل شده است.
تاجزاده در بخشی از نامه خود تشریح کرده که تجربه بیش از دو سال زندگی به تنهایی و همانند انفرادی در بند قرنطینه زندان اوین، او را بیش از پیش به مطالعه رمان، شعر و همچنین شنیدن موسیقی و ورزش واداشته است. او این شرایط به یک فرصت مطالعاتی اجباری و بورس تحصیلی آمرانه در دانشگاه اوین تشبیه کرده که با رد این نگرانی همسرش که او افسرده یا گوشه نشین شود، نوشته است: دیوارهای ضخیم و بلند اوین نتوانسته مرا از جامعه و مردم دور کند. به عکس آزادی و زندگی را برایم شیرین تر و خواستنی تر کرده است.

جمع‌اوری کتاب «شرح اسم»؛ انتشار اسنادی از زندگی اسف‌بار خامنه‌ای در دوران پهلوی


سایت «موسسه جهادی» از به تصویر کشیده شدن «فقر شدید»٬ «تقیه در مبارزه»٬ «قرض گرفتن زیاد»٬ «استعمال سیگار» و «نگرانی» علی خامنه‌ای از «واجب شدن غسل» به هنگام تنگدستی در کتاب «شرح اسم» انتقاد کرد.
با گذشت حدود سه ماه از انتشار این کتاب که به نظر می‌رسد با هزینه‌های هنگفتی صورت گرفته باشد٬ هنوز از توزیع آن اطلاع مشخصی در دست نیست.
مسئولان دفتر رهبر جمهوری اسلامی همچنین اعلام کردند در این کتاب مطالبی منتشر شده که مطابق با «واقعیت» نیست٬ اما اشاره‌ای به جزئیات این مطالب نکرده‌اند.
سایت «موسسه جهادی» هم ۱۱ تیرماه با انتشار یادداشتی٬ انتقاد‌هایی متوجه بخش‌هایی از محتوای این کتاب کرده که به اعتقاد نویسنده این یادداشت گنجاندن آنها در کتاب «کاری اشتباه» بوده است.
این سایت به طور مشخص از اینکه در این کتاب به سیگار کشیدن علی خامنه‌ای٬ فقر شدید و تلاش برای گرفتن شهریه‌ از همه مراجع از سوی رهبر جمهوری اسلامی اشاره شده٬ انتقاد کرده است.
در این یادداشت همچنین از اینکه در بسیاری از بخش‌های کتاب به «قرض گرفتن زیاد {علی خامنه‌ای} از افراد مختلف» اشاره شده٬ اعتراض شده است.
این یادداشت افزوده در کتاب «شرح اسم» ضرورتی نداشته به «نگرانی {خامنه‌ای} از واجب شدن غسل و نداشتن پول حمام» اشاره شود و عکس وی با ریش تراشیده منتشر شود.
«موسسه جهادی» در ادامه یادداشت خود آورده است: «این اطلاعات فقط موجب گزک‌ دادن به دست مخالفین و معاندین و به استهزاء کشیدن آن عظمت‌ها و بزرگی‌هاست.»
در بخش دیگری از این یادداشت به استفاده نویسنده از برخی اسناد ساواک درباره رهبر جمهوری اسلامی انتقاد شده و تلاش شده که اظهارات خامنه‌ای در این اسناد٬ «روش مبارزه» وی معرفی شود.
به اعتقاد نویسنده این یادداشت٬ آقای خامنه‌ای نیز برخی اسناد ساواک در مورد اعترافات خود در زندان‌های دوران پهلوی را تکذیب کرده است.
آن‌طور که در این یادداشت آمده٬ انتشار اسناد اعترافات خامنه‌ای مبنی بر «نفی هرگونه ارادت خاص به امام خمینی و به کار بردن لفظ معظم‌له برای شاه» بدون «اجازه» بوده و از نقاط ضعف کتاب است.

دادستانی فرانکفورت: معاون کنسولگری ایران متهم به آزار جنسی کودکان است


در پی درگیری میان یک زن و یکی از کارکنان سرکنسولگری ایران در فرانکفورت و برخورد پلیس با دیپلمات ایرانی، سفیر آلمان به وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی احضار شد.
به گزارش خبرگزاری ایرنا، حسن قشقاوی معاون کنسولی وزارت امور خارجه به سفیر آلمان درباره "رفتار خشن، ناشایست و خارج از عرف دیپلماتیک" پلیس فرانکفورت با کارمند سرکنسولگری ایران شکایت کرد