۱۳۹۲ اردیبهشت ۱۵, یکشنبه

اعطای دکترای افتخاری دانشگاه "یورک" به نسرین ستوده

دانشگاه "یورک" کانادا، دکترای افتخاری رشته حقوق خود را به نسرین ستوده- وکیل دادگستری زندانی در ایران، اعطا کرد. سنای دانشگاه "یورک" کانادا، اعطای دکترای افتخاری رشته حقوق سال ۲۰۱۳ را به خانم نسرین ستوده- وکیل دعاوی و زندانی سیاسی ایرانی، به تصویب رساند. به گفته سایت های متعلق به گروه های اپوزیسیون ایران، تعدادی از استادان، دانشجویان و دانش آموختگانِ ایرانی تبارِ دانشگاه یورک خانم ستوده را نامزد این دکترا کرده بودند. در بیانیه رسمی نامزدی آمده است: «خانم نسرین ستوده وکیل مدافع سرشناس ایرانی و فعال حقوق زنان است که به خاطر دفاع از زندانیان سیاسی و حقوق بشر، در یک دادگاه مذهبی به اتهام واهیِ توطئه بر علیه امنیت ملی به زندان افتاده است. نسرین ستوده، در اعتراض به شرائط زندان و محدودیت های ملاقات با فرزندان و همسر خود چندین بار به اعتصاب غذا دست زده است. آخرین اعتصاب غذای وی که نزدیک به پنجاه روز طول کشید و سلامتش را سخت به خطر انداخت، سرانجام مقامات جمهوری اسلامی را به عقب نشینی واداشت و محدودیت های تحمیلی به خانواده اش، از جمله حق مسافرت دختر و همسرش را لغو کردند.» لازم به ذکر است پیش از این، خانم ستوده جوائز معتبر بین المللی دیگری از جمله جایزه "ساخاروف" و جایزه آزادی "پن" آمریکا، را به خود اختصاص داده بود. در ادامه بیانیه، دانشگاه یورک ضمن قدردانی از شهامت و استحکامِ شخصیتِ خانم ستوده، او را فردی که در سخت ترین شرائط به دفاع از حقوق بشر و آزادی های سیاسی پرداخته توصیف کرده است. مراسم اعطای دکترای افتخاری خانم ستوده، در روز ۱۲ ژوئن ۲۰۱۳ همزمان با مراسم فارغ التحصیلی دانشجویان دانشگاه یورک و با حضور تعدادی از شخصیت های ایرانی در محل این دانشگاه بر گذار خواهد شد. لازم به ذکر است عبدالکریم لاهیجی به نمایندگی از خانم ستوده در این مراسم شرکت خواهد کرد.

شاهزاده رضا پهلوی: "برگزاری انتخابات آزاد، تنها وظیفه شورای ملی ایران

روزنامه آمریکائی "واشنگتن پست" با استناد به گفتگوی اخیر شاهزاده رضا پهلوی با خبر گزاری "آسوشیتد پرس" در گزارشی تحلیلی به نشست "شورای ملی ایران" در پاریس و اهداف آن پرداخته است. شاهزاده رضا پهلوی در ارتباط با تلاش برای برگزاری انتخابات آزاد و منصفانه در ایران، گفت که خواستار تحریم انتخابات پیش رو در ایران است، اما به اعتقاد او "این کافی نیست و مقاومت مدنی باید ادامه یابد. "به نوشته "واشنگتن پست"، ولیعهد پیشین ایران سخنگوی نهاد تازه تاسیسی است که با هدف برگزاری انتخابات آزاد و عادلانه و کارزار نافرمانی مدنی، حکومت روحانیون در ایران را به چالش می کشد. شاهزاده رضا پهلوی در ارتباط با انتخابات پیش رو در ایران به این روزنامه آمریکائی گفت که "حکومت بار دیگر می خواهد یک نمایش و یک سیرک به راه بیاندازد." فرزند آخرین پادشاه ایران همچنین افزود که انتخابات در ایران "فرصتی برای به چالش کشیدن نظامی است که اگر برای ایرانیان راهی به جز سازماندهی کارزاری برای نافرمانی مدنی باقی نمی گذارد، در نهایت باید این حکومت را به زور سرنگون کرد." شاهزاده رضا پهلوی که اکنون ٥٢ سال دارد، می گوید شورای ملی ایران و شخص او قصد دارند تا بر اساس معیارهای بین المللی انتخابات آزاد و منصفانه در ایران برگزار کنند. "شورای ملی ایران" در اولین کنگره هفته گذشته خود ولیعهد پیشین ایران را به عنوان سخنگوی خود برگزید. به نظر می رسد مجموعه ای از گروه های مخالف جمهوری اسلامی در تبعید، دیدگاه های سیاسی این شورا را شکل می دهند و شاهزاده رضا پهلوی نیز صراحتا اعلام کرده که او ابزاری برای حمایت و یا تبلیغ از یک هدف و برنامه سیاسی خاص به عنوان آلترناتیو جمهوری اسلامی نیست و جریانی که وی از آن پشتیبانی می کند تنها وظیفه اش فراهم آوردن شرایط برگزاری انتخابات آزاد در ایران است و پس از آن وظیفه این شورا به پایان می رسَد. او در همین زمینه گفت: "ما برای گفتگو در مورد ساختار یک حکومت اینجا نیامده ایم، این وظیفه شورای ملی ایران نیست". شاهزاده رضا پهلوی همچنین از جامعه بین الملل خواسته تا برای برگزاری انتخابات آزاد در ایران با این شورا همصدا شود. بنا بر تحلیل روزنامه "واشنگتن پست"، ارزیابی تاثیر مخالفان حکومت ایران، به ویژه ایرانیان در تبعید، غیرممکن است و ولیعهد پیشین ایران می گوید که این شورا ثمره تماس افرادی همچون او با ایرانیان داخل و خارج از کشور است. این شورا اعلام کرده که بیش از نیمی از بیست هزار نفری که منشور آن را از طریق اینترنت امضا کرده اند، مقیم ایران هستند. شاهزاده رضا پهلوی در بخش دیگری از سخنانش ضمن انتقاد از تمرکز صرف جامعه جهانی بر فعالیت های اتمی ایران، تاکید کرد در شرایطی که جهان در انتظار "تغییر رفتار" حکومت ایران در ارتباط با برنامه اتمی مناقشه برانگیز خود است، او و مخالفان کلیت حکومت جمهوری اسلامی در پی "استقرار یک حکومت جدید، سکولار و دموکراتیک" در ایران هستند

نگاه هفته: آمریکا خواستار جنگ علیه ایران است

جمهوری اسلامی جمهوری اسلامی نظام جمهوری اسلامی ایران حکومت کنونی ایران است که پس از پیروزی انقلاب ایران در سال ۱۳۵۷ و در تاریخ ۱۲ فروردین ۱۳۵۸، طی یک همه پرسی با رای آری ۹۸٫۲٪ درصد از شرکت‎کنندگان تشکیل شد. منبع: ویکی پیدیا فارسی روزهای پر التهابی را می گذراند؛ فشارهای بین المللی، تحریم های اقتصادی، احتمال حمله اسرائیل با پشتیبانی آمریکا، اتهام نقض حقوق بشر و قطع نامه های پی در پی، توجه بسیاری از نشریه های جهان را به سوی ایران جلب کرده است. بیشتر مطالبی که در هفته گذشته توجه خوانندگان «ایران در جهان» را به خود جلب کرد نیز پیرامون موضع گیری های دولت های خارجی علیه ایران بود. مواضعی که در صورت عملی شدن، محدودیت های سایه انداخته بر زندگی مردم ایران را با تحدید بیشتری مواجه خواهد کرد. فالگونی شث نویسنده نشریه «سالون» در یادداشتی به شباهت های مواضع جورج بوش و باراک اوباما، روسای جمهور پیشین و کنونی آمریکا در خصوص سیاست خارجی شان با ایران پرداخته است. وی با یادآوری سخنان هر دو رئیس جمهور در خصوص راه کارهای مقابله با سیاست های هسته ای ایران، تاکید دارد که اگر چه جورج بوش یک جمهوری خواه مهاجم جنگ طلب و باراک اوباما فردی لیبرال، معتدل و آشنا به قانون اساسی است اما عملکرد بوش در خصوص حمله به عراق تفاوت چندانی با روند تصمیم های اوباما در مورد ایران ندارد.