۱۳۸۹ آذر ۲۹, دوشنبه

11 oprørere hængt i Iran

Præstestyret i Iran har hængt 11 militante sunnimuslimske oprørere for at stå bag en række selvmordsbomber.
Arkivfoto: AP/Terry Harris
Iran har mandag hængt 11 medlemmer af den militante sunnimuslimske gruppe Jundallah (Guds hær), som har taget ansvaret for sidste uges ødelæggende selvmordsbombning, rettet mod et shiamuslimsk sørgeoptog. Til morgen er 11 medlemmer af Jundallah, der i de seneste måneder har været involveret i terrorangreb i provinsen Sistan-Baluchistan, i kampe med politiet, i ofring af adskillige uskyldige mennesker, blevet hængt i Zahedan-fængslet, siger Ebrahim Hamidi.
Hamidi, der er leder af provinsens justitskontor, orienterer det nationale nyhedsbureau Irna om hængningerne. Han tilføjer, at mændene er blevet opsporet og anholdt af iranske sikkerheds- og efterretningsstyrker.
Jandullah er en militant sunnimuslimsk gruppe, der har taget ansvaret for en række dødelige angreb i Sistan-Baluchistan, hvis hovedstad er Zahedan, og som grænser op til Afghanistan og Pakistan.
Angiveligt står gruppen bag selvmordsbombeangrebet i byen Chabahar 15. december. Angrebet kostede 39 mennesker livet, og snesevis blev såret.
Hamidi siger, at de 11 mænd har været igennem alle retmæssige og religiøse procedurer, så de var sikret en retfærdig og offentlig retssag.
De var tiltalt for korruption på jorden, kamp mod Gud og profeten og for at konfrontere den islamiske republik Irans ledelse.
Ifølge den iranske straffelov hjemler den slags lovovertrædelser dødsstraf. Selv om retten dømte dem til døden ved hængning, så blev dommen ikke effektueret, før den var godkendt af provinsens justitskontor.
De iranske myndigheder hævder, at gruppen får støtte fra efterretningstjenester i USA og Storbritannien

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر