۱۳۹۰ آذر ۹, چهارشنبه

پس از انگلستان، نروژ هم سفارت خود در ایران را به خاطر حفظ امنیت کارکنانش بست


Norge har midlertidigt lukket ambassaden i Teheran som følge af bekymring for sikkerheden, efter at den britiske mission i den iranske hovedstad blev angrebet af en gruppe vrede demonstranter, oplyser den norske regering.
Norge er det første land, der meddeler en lukning i kølvandet på angrebet på den britiske ambassade.
De norske diplomater befinder sig fortsat i Teheran, og der er ikke truffet nogen beslutning om at evakuerede dem, siger det norske udenrigsministeriums pressetalskvinde, Hilde Steinfeld.
- Ambassaden var lukket tirsdag efter angrebet på den britiske ambassade. Vi evaluerer hele tiden situationen, siger hun uden at kunne komme med et konkret bud på, hvornår den vil blive genåbnet.

Fortsætter arbejdet .

Norge lukker sin ambassade i Iran

Offentliggjort 30.11.11  kl. 12:01 
I kølvandet på iranske demonstranters angreb tirsdag på den britiske ambassade har Norge også lukket sin.
De ansatte diplomater, som består af en håndfuld norske statsborgere, befinder sig fortsat i Teheran, og de fortsætter med at arbejde på skjulte steder, siger hun.
På spørgsmålet om en mulig evakuering siger Hilde Steinfeld, at det har været overvejet, men at der ikke er taget nogen endelige beslutninger.
Storbritannien siger onsdag, at nogle af de ansatte på ambassaden i Teheran er blevet evakueret af hensyn til deres sikkerhed.
Det sker, efter at to britiske missioner i Teheran blev stormet af rasende demonstranter, som er vrede over de britiske sanktioner.
Demonstranterne afspejler den officielle vrede over Storbritanniens beslutning i sidste uge om at kappe alle forbindelser til Irans finansielle sektor som led i en ny række sanktioner, der er koordineret med USA og Canada.
Angrebet på den britiske ambassade har udløst international fordømmelse, heriblandt en skarp note fra FN's Sikkerhedsråd.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر