۱۳۸۸ خرداد ۳۱, یکشنبه

Dansk støtte til iranske protester


En flok demonstranter viste her til eftermiddag deres utilfredshed foran den iranske ambassade i København.
Klokken 14 mødte de op med bannere og skilte og råb som "længe leve frihed", "ned med det iranske regime" og "politiske fanger skal befries"
Støtte til frihed- Vi står her for at vise vores støtte til den iranske befolkning og deres kamp og krav om frihed, siger Nahid Riazi, som er talsmand for Initiativet for solidaritet med den iranske befolkning, der står bag demonstrationen.
- Det er vigtigt at den danske befolkning og alle andre befolkninger i Europa viser deres støtte til de iranere, som risikerer deres liv i Iran ved at gå ud og demonstrere for frihed, siger hun.
Flere omkomne i iranske demonstrationerI Iran har demonstranter i flere dage vist deres vrede over resultatet af præsidentvalget forrige fredag. Oppositionen mener, at der har været tale om valgfusk.
Mindst otte iranske demonstranter er blevet dræbt, mens de deltog i protesterne.
Kræver omvalgVed dagens demonstration i København kræver deltagerne blandt andet, at de danske myndigheder presser på for at få de iranske myndigheder til at stoppe vold mod befolkningen og arrangere et omvalg med internationale valgobservatører.
- Men det her handler ikke så meget om valgresultatet, som om at folk i Iran vil have forandring. De vil ikke længere finde sig i mangel på frihed, mangel på ytringsfrihed og alle de undertrykkende love og regler, siger Nahid Riazi.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر