۱۳۸۸ خرداد ۳۱, یکشنبه

Blodig video presser Irans regime

Blodig video presser Irans regime21. jun. 2009 17.03 Udland Opdat.: 21. jun. 2009 17.21
Optagelserne af en ung piges dødskamp midt på gaden i Irans hovedstad Teheran gik i dag verden rundt.
De voldsomme billeder, som blev fanget af kameraet i en mobiltelefon, viser pigen liggende på jorden omgivet af mennesker, der forsøger at yde førstehjælp.
Men da blodet begynder at fosse fra hendes næse og mund, må de give op, og lyden af faderens brøl overdøver gadelarmen.
SnigskyttePigen er blevet kendt som Neda. Af flere internationale mediers hjemmesider fremgår det, at hun blev skudt i hjertet af en snigskytte, da hun deltog i en demonstration sammen med sin far.
Andre amatørbilleder og videoer viser, hvordan politiet slår løs på sortklædte kvinder i en demonstration, og mange steder ligger blodige og forslåede mennesker på gaden.
Protest mod valgresultatDe rystende billeder viser med al tydelighed, hvor voldsomt urolighederne efter præsidentvalget 12. juni har udviklet sig. Ved valget vandt præsident Mahmoud Ahmadinejad officielt en overlegen sejr, men modkandidaterne hævder, at valget var præget af omfattende fusk.
Siden har gaderne i flere af Irans byer været udgangspunkt for sammenstød mellem tilhængere af oppositionspolitikeren Mirhossein Mousavi og de iranske sikkerhedsstyrker.
TerroristerI Teheran kulminerede kampene lørdag aften, da ti mennesker ifølge Irans statslige tv mistede livet, mens 100 skulle være såret.
Det iranske tv hævdede, at der blandt demonstranterne var et synligt antal "terrorister" med både skydevåben og sprængstoffer, og "uromagerne" beskyldes også for at have angrebet både en moské, to tankstationer og en militærpost.
Forskellige tabstalDen amerikanske tv-station CNN citerer anonyme sygehuskilder i den iranske hovedstad for, at 19 mennesker skulle være dræbt under lørdagens uroligheder, mens andre kilder siger, at så mange som 150 mennesker skulle have mistet livet.
Ingen af meldingerne kunne bekræftes af uafhængige kilder.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر